Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 juni 2024, nr. 2024-0000164664, tot wijziging van de SLIM-regeling in verband met de verhoging van twee subsidieplafonds voor 2024

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6 van de SLIM-regeling wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel b, wordt ‘€ 13,5 miljoen’ vervangen door ‘€ 16.131.000’.

2. In het tweede lid wordt ‘€ 17,5 miljoen’ vervangen door ‘€ 22,5 miljoen’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

TOELICHTING

1. Algemeen

Door loonprijsbijstelling is er dit jaar € 7,631 miljoen extra budget beschikbaar voor de SLIM-regeling. Met deze regeling worden de subsidieplafonds in de SLIM-regeling van de nog resterende aanvraagtijdvakken voor mkb-ondernemingen en samenwerkingsverbanden voor het jaar 2024, opgehoogd. Er wordt € 5 miljoen toegekend aan het juni/juli-aanvraagtijdvak dat is bedoeld voor samenwerkingsverbanden. De resterende € 2,631 miljoen wordt toegekend aan het september-tijdvak voor individuele mkb-ondernemers, dat zal worden opengesteld op 2 september 2024.

De nieuwe subsidieplafonds zijn opgenomen in het gewijzigde artikel 6 van de SLIM-regeling.

2. Internetconsultatie en advies

Omdat deze regeling enkel twee subsidieplafonds verhoogt, is deze regeling niet aangeboden voor internetconsultatie en ook niet ter toetsing voorgelegd aan het Adviescollege toetsing regeldruk.

3. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Hiermee wordt afgeweken van de vaste verandermomenten en de minimuminvoeringstermijn. Deze afwijkingen zijn echter noodzakelijk om aanmerkelijke ongewenste nadelen voor de partijen die subsidie willen aanvragen op grond van de SLIM-regeling, te voorkomen. Door de regeling op het hiervoor genoemde moment in werking te laten treden, wordt zo snel mogelijk duidelijkheid verschaft aan belanghebbenden over het totale subsidiebedrag dat beschikbaar is in de relevante aanvraagtijdvakken van het jaar 2024. Daarnaast kan hiermee worden voorkomen dat subsidieaanvragen moeten worden afgewezen op grond van de oude subsidieplafonds, terwijl er wel geld beschikbaar is voor de initiatieven waarvoor subsidie is aangevraagd.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

Naar boven