Besluit van Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 21 mei 2024, nr. E&K/44103613, tot wijziging van de Beleidsregels benoemingen Raad voor cultuur in verband met aanpassing aan de benoemingsprocedure van tijdelijke commissieleden

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

In artikel 6 van de Beleidsregels benoemingen Raad voor cultuur vervalt de zinsnede ‘, met dien verstande dat in het geval het voorstel betrekking heeft op een voorzitter van een commissie, de Minister in elk geval advies vraagt aan de benoemingenadviescommissie’.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de bijbehorende toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, F.Q. Gräper-van Koolwijk

TOELICHTING

De beleidsregels inzake de benoemingen bij de Raad voor cultuur worden aangepast om beter aan te sluiten op de uitvoeringspraktijk rondom benoemingen van tijdelijke commissieleden bij de raad. Daarin is gebleken dat het niet altijd nodig is om de benoemingenadviescommissie om advies te vragen bij de benoeming van commissievoorzitters.

De wijzigingen kunnen direct na publicatie in werking treden. De Raad voor cultuur is gehoord over de wijzigingen en kan hiermee instemmen.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, F.Q. Gräper-van Koolwijk

Naar boven