Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning EBN B.V. proefboring Nuenen – Raamdijk, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 3 mei 2024 heeft Energie Beheer Nederland B.V., te Utrecht, een aanvraag ingediend om een omgevingsvergunning ingevolge de Omgevingswet, met betrekking tot een milieubelastende activiteit, in de gemeente Nuenen.

De vergunningaanvraag betreft het verrichten van een onderzoeksboring naar de potentie van aardwarmte in het zoekgebied Eindhoven. Het plangebied betreft een agrarisch perceel aan de Raamdijk, locatie Raamdijk, kadastraal bekend als Nuenen, sectie A, 4190, 3801, 4178, 4179 en 3970.

EBN dient deze omgevingsvergunningaanvraag voor de milieubelastende activiteit mijnbouw in als enkelvoudige aanvraag bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 16.64 Omgevingswet), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Tot en met 11 juni 2024 kunnen belanghebbenden zienswijzen met betrekking tot deze omgevingsvergunningaanvraag schriftelijk of mondeling kenbaar maken.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u (o.v.v. kenmerk: V-66182) terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070-379 6223

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven