Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Warmoeziersweg, Wayland Energy Bergschenhoek, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Aan Wayland Energy Bergschenhoek B.V. (hierna: Wayland) te Bergschenhoek is ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo), op 10 mei 2024 een omgevingsvergunning verleend. De vergunning is verleend voor de activiteit ‘het milieuneutraal veranderen van een inrichting of mijnbouwwerk’. De vergunning is afgegeven voor de geothermie inrichting Warmoeziersweg, gelegen in de gemeente Lansingerland. De locatie is kadastraal bekend als gemeente Bleiswijk, sectie D, perceelnummers 3691 en 3692.

De aanvraag betreft de opslag van twee maal 10 ton corrosie inhibitor, geclassificeerd als ADR klasse 9. De corrosie inhibitor wordt op het buitenterrein van de mijnbouwlocatie op twee plaatsen opgeslagen. Dit op de aanwezige vloeistofkerende asfaltverharding. De corrosie inhibitor wordt opgeslagen in intermediate bulk containers (IBC’s) van 1 m3.

Op basis van ingewonnen advies en een beoordeling van de aanvraag wordt geconcludeerd dat het veranderen van de corrosie inhibitor en het verhogen van het opslagvolume voor deze corrosie inhibitor kan worden vergund.

De aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend op 4 juli 2023, voor het inwerking treden van de Omgevingswet. Op grond van artikel 4.3 van de Invoeringswet Omgevingswet is het overgangsrecht van toepassing en is de aanvraag behandeld en beoordeeld overeenkomstig de Wabo. Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 3.7, Wabo).

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het genomen besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit onder vermelding van kenmerk: V-46175.

Inlichtingen kunt u verkrijgen via het mailadres: mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van kenmerk: V-46175.

Naar boven