Goedkeuring werkplannen zee Hollandse Kust west Beta van TenneT TSO B.V. RWS-2024/19215, Rijkswaterstaat

Omgevingswet

Bekendmaking

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt hierbij op grond van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij bij besluit van 2 mei 2024 met kenmerk RWS-2024/19215 de gevraagde goedkeuring heeft verleend aan TenneT TSO B.V. te Arnhem voor respectievelijk de volgende werkplannen behorende bij omgevingsvergunning voor het installeren, gebruiken en opruimen van het net op zee Hollandse Kust west Beta van TenneT TSO B.V. d.d. 8 november 2021 met nummer RWS-2021/38370:

  • Werkplan aanleg en onderhoud – Net op zee Hollandse Kust West platform HWB

  • Verlichtingsplan – Net op zee Hollandse Kust West platform HWB

  • Plan van aanpak scheepvaart – Net op zee Hollandse Kust West platform HWB

  • Veiligheid- en calamiteiten plan Hollandse Kust West Beta – Realisatie platform Hollandse Kust West (HWB)

Termijn van ter inzagelegging

De beschikking ligt tijdens kantooruren ter inzage tot en met 18 juni 2024 bij Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk. Desgewenst kan bij Rijkswaterstaat Zee en Delta een digitaal exemplaar van de beschikking worden aangevraagd via handhavingnoordzee@rws.nl.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen de besluiten kan tot en met 18 juni 2024 een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat p.a. de hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zee en Delta, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Tevens is het mogelijk om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen.

Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Middelburg, 7 mei 2024

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta, E. Erdtsieck

Naar boven