Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet RWS-2024/18680

Logo Rijkswaterstaat

De minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, ter voldoening aan art. 12 van de Bekendmakingswet juncto art. 16.64, lid 3 van de Omgevingswet, het volgende bekend.

Op 13 april 2024 is door Rijkswaterstaat Zuid een aanvraag ontvangen van Stichting Bevrijdingsfestival Limburg, Postbus 281, 6040 AG Roermond voor een vergunning op grond van de Omgevingswet voor een beperkingengebiedactiviteit met betrekking tot een waterstaatswerk niet zijnde een kanaal in beheer bij het Rijk.

Naar aanleiding van de aanvraag is bij besluit van 2 mei 2024 aan Stichting Bevrijdingsfestival Limburg, Postbus 281, 6040 AG Roermond vergunning ingevolge de Omgevingswet verleend voor 5 jaar, om jaarlijks van 30 april tot en met 7 mei maken en behouden van twee podiums, alsmede het plaatsen en behouden drie parasols groter dan 30 m² ten behoeve van het Bevrijdingsfestival op het perceel kadastraal bekend gemeente Roermond, sectie K, nummer 382, gelegen aan de rechterzijde van de rivier de Maas, tussen kilometernummer 79.5 en kilometernummer 79.8, in de gemeente Roermond.

Terinzagelegging

Het besluit, alsmede andere van belang zijnde stukken zijn van 2 mei 2024 tot en met 13 juni 2024 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: Externe link: https://open.rws.nl/terinzage/vergunningen.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken en/of het toezenden van stukken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ZN-vergunningen@rws.nl of via de telefoon: 088-7974150.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

 

Naar boven