Kennisgeving aanvraag Droppable Oyster Structures pilot Borssele 1&2, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ørsted vroeg op 22 april 2024 een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van oesterstructuren rondom twee turbines in windpark Borssele 1&2. Ørsted vraagt de vergunning aan om een Natura 2000-activiteit te mogen realiseren. Ørsted voert dit project uit in of dichtbij Natura 2000-gebieden: Voordelta en Vlakte van de Raan.

Waarom publiceren we dit bericht?

Heeft een project mogelijk negatieve effecten op een Natura 2000-gebied? Dan wordt er in dit geval een omgevingsvergunning aangevraagd bij de Minister voor Natuur en Stikstof. Met dit bericht laat zij weten dat zij deze aanvraag heeft ontvangen.

Wanneer besluit de Minister over de vergunningsaanvraag?

De Minister heeft de vergunningsaanvraag ontvangen op 22 april 2024. Als zij een ontwerpbesluit neemt over de aanvraag, publiceert de Minister een nieuw bericht. Daarin zet zij het ontwerpbesluit en de stukken die bij het besluit horen. Verder leest u dan of u op het besluit kunt reageren en hoe u dit doet. U kunt nu nog niet reageren.

Naar boven