Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 26 april 2024 (5390792/24/DP&O), houdende wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met de opheffing van het programmadirectoraat-generaal Oekraïense Ontheemden

ARTIKEL I

A

In artikel 2, tweede lid komt, onder verlettering van de onderdelen j en k tot onderdeel i en j, onderdeel i te vervallen.

B

Artikel 3 wordt gewijzigd als volgt:

1. In het tweede lid komt, onder verlettering van de onderdelen c tot en met i tot onderdelen c tot en met h, onderdeel i te vervallen.

2. In het vierde lid komt, onder verlettering van de onderdelen c tot en met i tot onderdelen c tot en met h, onderdeel i te vervallen.

C

In artikel 23, vijfde lid, onderdeel a komt, onder verlettering van de onderdelen a tot en met i tot onderdelen a tot en met h, onderdeel i te vervallen.

D

Artikel 66 wordt gewijzigd als volgt:

1. In het tweede lid wordt ‘artikel 2, tweede lid, onder a, b, j of k, artikel 2, derde lid’ vervangen door ‘artikel 2, tweede lid, onderdelen a, b, i of j en derde lid’.

2. In het derde lid wordt ‘artikel 2, tweede lid, onder c, d, e, f, g, h en i’ vervangen door ‘artikel 2, tweede lid, onderdelen c tot en met h’.

3. In het vierde lid wordt ‘artikel 2, tweede lid onderdelen d tot en met j’ vervangen door ‘artikel 2, tweede lid, onderdelen d tot en met i’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 augustus 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

TOELICHTING

Artikel I

Dit besluit strekt tot wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid (hierna: JenV).

Per 1 augustus 2023 is het programmadirectoraat-generaal Oekraïense Ontheemden formeel ondergebracht als programmadirectie bij het directoraat-generaal Migratie. De opvang van ontheemden uit Oekraïne betreft in de kern een migratievraagstuk. Hierdoor zijn vanaf de oprichting programmadirectoraat-generaal Oekraïense Ontheemden en directoraat-generaal Migratie al nauw met elkaar verbonden.

Door middel van onderhavig wijzigingsbesluit worden de verwijzingen naar het voormalig programmadirectoraat-generaal Oekraïense Ontheemden geschrapt.

Artikel II

Het besluit werkt terug tot en met 1 augustus 2023.

De Minister van Justitie en Veiligheid, D. Yeşilgöz-Zegerius

Naar boven