Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 13 mei 2024, nr. 2024-0000244862, tot wijziging van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen in verband met een nieuwe definitie van de EP-adviseur

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste lid, van de Kaderwet overige BZK-subsidies en de artikelen 6, vijfde lid, onderdeel b, en zevende lid, 8, eerste en tweede lid, 11, eerste, tweede en derde lid, 14 en 20 van het Kaderbesluit BZK-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. ‘Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening’ wordt vervangen door ‘Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties’.

2. ‘EPA-adviseur: een persoon die voldoet aan de eisen aan de vakbekwaamheid van ‘EPA-adviseur’ conform bijlage 2 van BRL 9500, deel 2’ wordt vervangen door ‘EP-adviseur: een persoon die voldoet aan de eisen aan de vakbekwaamheid van ‘EP-adviseur’ conform bijlage 2 van BRL 9500-MWA-W’.

B

In de artikelen 7 en 10, vierde lid, onder h, wordt ‘EPA-adviseur’ telkens vervangen door ‘EP-adviseur’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2024.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) opdat de definitie van EPA-adviseur wordt aangepast naar EP-adviseur. De opleidingen tot energieadviseur zijn aangepast op basis van de NTA8800, sinds 1 januari 2021 de nieuwe energieprestatiemethodiek. In lijn hiermee is de definitie van ‘energieadviseur’ gewijzigd, zodat de definitie aansluit bij een aangepast opleidingsniveau naar aanleiding van de nieuwe energieprestatiemethodiek. Dit heeft te maken met de NTA8800 waarop het oude diploma niet meer toereikend aansluit. Daarom is met deze regeling ‘EPA-adviseur’ telkens gewijzigd naar ‘EP-adviseur’ en ‘BRL 9500, deel 2’ naar ‘BRL 9500-MWA-W’. Het oude diploma is per 1 juli 2024 vervallen. Daarnaast is van de gelegenheid gebruikgemaakt om de definitie van de Minister aan te passen, aangezien de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening nu de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties betreft.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

Naar boven