Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning TAQA Boekelmeer, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 10 april 2024 Taqa Energy B.V., te Amsterdam, een aanvraag voor een omgevingsvergunning met kenmerk V-65179 heeft ingediend. Dit voor de locatie gelegen aan de Fluorietweg 2 in Alkmaar, op het perceel kadastraal ingedeeld als gemeente Alkmaar, sectie F, nummer 9030. De aanvraag heeft bij het ministerie zaaknummer V-65179 gekregen.

TAQA vraagt een vergunning aan voor de ingebruikname van een testopstelling om onderzoek te doen naar de herkomst van het zogenaamde Black Dust. De werking van de inrichting verandert niet door deze testopstelling.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure (paragraaf 16.5.2 Ow). In overeenstemming met artikel 16.64 wordt binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag een besluit genomen of, als de voorgenomen beslissing op de aanvraag instemming als bedoeld in artikel 16.16 Ow behoeft, binnen twaalf weken na ontvangst van de aanvraag. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u onder vermelding van het kenmerk V-65179 terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070 – 379 79 76

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven