Kennisgeving uitvoeringsbesluit project A9 Badhoevedorp – Holendrecht, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht uit. Voor de uitvoering van dit project zijn besluiten nodig.

Welk besluit is genomen?

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft een eerder aan de aannemer van Rijkswaterstaat, FCC Construccion S.A. (VeenIX) afgegeven vergunning gewijzigd.

Het gaat om een wijziging van een watervergunning (omgevingsvergunning voor een wateractiviteit) voor het aanbrengen van bruggen in het Amsterdamse Bos en over de Landscheidingsvaart, het dempen en graven van water en aanbrengen van verhard oppervlak en uitvoeren van werkzaamheden in en nabij regionale keringen ter plaatse van Rijksweg A9 te Amstelveen (kenmerk: 2023-007943). De wijziging ziet op het versmallen van de Spaanse Vaart (benedenstrooms van KW002) en het hiermee dempen van primair water in het Amsterdamse Bos.

Het wijzigingsbesluit is op 29 april 2024 aan FCC Construccion S.A. bekendgemaakt.

Welke procedure is van toepassing?

Op dit besluit is de coördinatieregeling van de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.5) van toepassing. Dit volgt uit de Omgevingswet (artikel 5.45 lid 2 en artikel 16.7). De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft de voorbereiding van het besluit gecoördineerd. De reguliere voorbereidingsprocedure (afdeling 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht) is toegepast.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 april 2024 tot en met 10 juni 2024 ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1, 2333 CM in Leiden. De stukken kunnen u ook digitaal worden toegestuurd. Voor een afspraak of een verzoek om het toesturen van digitale stukken, kunt u een e-mail sturen naar vergunningen@rijnland.net of bellen naar 071-306 34 94.

Hoe kunt u bezwaar maken?

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het besluit. Dit kan van 30 april 2024 tot en met 10 juni 2024. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en verstuurd worden naar:

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

T.a.v. het afdelingshoofd BJV Projectadvisering

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (kopie bijvoegen), en;

  • een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen (motivering).

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Gelijktijdig met of na de indiening van het bezwaarschrift kunt u – bij een spoedeisend belang – verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of (door burgers) via het Digitaal Loket: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (kopie bijvoegen);

  • de motivering van het verzoek, en;

  • een afschrift van het bezwaarschrift.

Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het besluit kunt u contact opnemen met het Klant Contact Team van het Hoogheemraadschap van Rijnland, door te bellen naar 071-306 34 94 of een e-mail te sturen naar vergunningen@rijnland.net.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, Waarnemend afdelingshoofd BJV Projectadvisering, Rijkswaterstaat Corporate Dienst P.C.A.M. Tanis

Naar boven