Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat, van 11 april 2024, houdende herbenoeming van leden van de Adviescommissie Kredietcommissie en wijziging van het Besluit vaststelling vergoedingen Adviescommissie Kredietcommissie Garantie Ondernemingsfinanciering

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 3.13.6., vierde lid, van de Regeling nationale EZK- en LNV­ subsidies, artikel 18, zesde lid, van het Kaderbesluit nationale EZK- en LNV­ subsidies en artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

Te rekenen vanaf 1 april 2024 wordt het Besluit vaststelling vergoedingen Adviescommissie Kredietcommissie Garantie Ondernemingsfinanciering als volgt gewijzigd:

Enig artikel komt te luiden:

Artikel 1

  • 1. Aan de voorzitter van de Adviescommissie Kredietcommissie wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 18 van paragraaf 6.3 van de CAO Rijk en de arbeidsduurfactor op 0,085.

  • 2. Aan de andere leden van de Adviescommissie Kredietcommissie wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 16 van paragraaf 6.3 van de CAO Rijk en de arbeidsduurfactor op 0,085.

ARTIKEL II

Te rekenen vanaf 1 januari 2024 tot 1 juli 2025 wordt de heer drs. P.H.J.M. Dirken, te Amsterdam, herbenoemd tot lid van de Adviescommissie Kredietcommissie.

ARTIKEL III

Te rekenen vanaf 1 maart 2024 tot 1 juli 2025 wordt mevrouw mr. P.C. Boelaars­ van Hoeken, te Aerdenhout, herbenoemd tot lid, tevens voorzitter, van de Adviescommissie Kredietcommissie.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen en aan de Adviescommissie Kredietcommissie.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: T. Opmeer wnd. directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie

TOELICHTING

De hoogte van de vergoeding van de leden van de Adviescommissie Kredietcommissie wordt aangepast zodat deze meer in lijn is met voorziene werkzaamheden voor de GO-regeling. Verder is middels de herbenoemingen van de voorzitter en het commissielid de continuïteit in de bezetting van de commissie gewaarborgd en kan er worden gesproken van een divers samengestelde commissie.

Naar boven