Kennisgeving besluit vergunning DSO - Omgevingswet RWS-2024/15301

Logo Rijkswaterstaat

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 20 februari 2024 een aanvraag ontvangen van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) om een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 5.1, lid 2, sub f onder 2 van de Omgevingswet voor een beperkingengebiedactiviteit met betrekking tot een waterstaatswerk.

De aanvraag gaat over een geval als bedoeld in artikel 7.17, eerste lid, onder d, van het Besluit activiteiten leefomgeving:

 

  • 1.

    Het verrichten van een beperkingengebiedactiviteit in de Noordzee, buiten de zone tussen de duinvoet en de laagwaterlijn, voor het plaatsen en in stand houden van werken die geen bouwwerken zijn.

De aangevraagde activiteit omvat het plaatsen en in stand houden van een meetopstelling inclusief verankering in de Noordzee voor het verrichten van onderzoek naar het gedrag van de zandspiering.

Op grond van artikel 4.4, tweede lid, van het Omgevingsbesluit is de minister van Infrastructuur en Waterstaat bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer RWSZ2024-00002688.

Terinzagelegging

Het besluit met de bijbehorende stukken kunnen worden opgevraagd via vergunningverleningnoordzee@rws.nl vanaf 17 april 2024 tot en met 30 mei 2024.

Bezwaar

Eenieder kan zowel schriftelijk als mondeling bezwaar maken gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan: Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Zee en Delta, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Rijswijk, 17 april 2024  

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening

Rijkswaterstaat Zee en Delta

de heer E. Erdtsieck BBA

Naar boven