Kennisgeving besluit wijziging omgevingsvergunning P9-Horizon, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt het volgende bekend:

Op 16 oktober 2023 heeft Petrogas E&P Netherlands B.V. te Rijswijk ingevolge de Mijnbouwwet een aanvraag ingediend voor het wijzigen van de mijnbouwmilieuvergunning voor de installatie P9-Horizon. Deze installatie is gelegen in het mijnbouwblok P9 in de Noordzee, op de coördinaten: N 52° 33’ 9”, E 03° 44’ 22’’ (ETRS ’89).

De aanvraag heeft betrekking op het omzetten van het platform naar Lighthouse-modus, wat betekent dat er geen activiteiten meer worden uitgevoerd op het platform, ter voorbereiding op de verwijdering. Deze verwijdering is uiterlijk in 2026 gepland.

De Staatssecretaris heeft besloten de omgevingsvergunning te wijzigen. De wijziging ligt met ingang van 25 maart 2024 ter inzage op de website www.mijnbouwvergunningen.nl

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK, Den Haag, onder vermelding van het zaaknummer V-55177.

Ook voor inlichtingen kunt u zich, onder vermelding van het zaaknummer, wenden tot het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven