Publiceren voornemen bestuursdwang geparkeerd voertuig, betreffende een aanhanger, op de openbare parkeerplaats aan de Groningerstraat te Deventer.

Logo Deventer

 

Bij het aanbrengen van een sticker op de aanhanger (verder: (het) voertuig) op 6-12- 2023 hebben wij ons voornemen kenbaar gemaakt om het voertuig, geparkeerd op de openbare parkeerplaats aan de Groningerweg, te Deventer, te verwijderen als het voertuig op 18-12-2023 niet is verwijderd.

Reden hiervoor is dat wij op 6-12-2023 op de openbare parkeerplaats aan de Groningerstraat, te Deventer de volgende aanhanger hebben aangetroffen:

 

• Een -aanhanger, zonder kenteken (verder (het) de aanhanger), (zie onderstaande foto)

 

Op grond van artikel 5:6 Algemene plaatselijke verordening Deventer (verder: (de) APV) is het verboden met het oog op de bescherming van het uiterlijk aanzien van de gemeente het hinderlijk uitzicht van bewoners of gebruikers vanuit direct nabijgelegen woningen verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, alsmede een aanhangwagen, langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg of een andere openbare plaats te plaatsen of te hebben ..

 

Het voertuig, zoals aangetroffen, is in strijd met deze regels. Het is dan ook verboden de aanhanger op de openbare weg te parkeren. Op 6-12- 2023 hebben wij het voertuig voorzien van een sticker en de eigenaar verzocht het voertuig binnen 9 dagen van de weg te verwijderen en verwijderd te houden. Wij zijn bevoegd om handhavend op te treden tegen overtredingen. Deze bevoegdheid hebben wij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet, in samenhang met artikel 5:21 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht (verder: AWB). Op grond van artikel 5:29 AWB hebben wij de bevoegdheid om een voertuig te laten meevoeren en op te slaan.

 

Op 21 maart 2024 hebben wij besloten bestuursdwang toe te passen door het voertuig af te slepen en te borgen. Het voertuig hebben wij aangetroffen aan de Antwerpenweg. Tevens hebben wij besloten dat de kosten die gepaard gaan met de toepassing van bestuursdwang op de eigenaar van het voertuig zullen worden verhaald. Volgens de Awb moet de gemeente het voertuig minimaal 13 weken in bewaring nemen. Voor informatie kunt u contact opnemen met het team Toezicht en Handhaving van de gemeente Deventer via telefoonnummer 14 0570.

 

Burgemeester en wethouders van Deventer

 

Naar boven