Regeling van de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen van 29 maart 2024, nr. 2024-0000038304, tot wijziging van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling vanwege aanwijzing van een categorie van personen

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen,

Gelet op artikel 2, derde lid, van de Pensioenwet;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 1 van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. personen die zijn aangesteld als officieren door het Kerkgenootschap Leger des Heils in Nederland.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten

TOELICHTING

De Pensioenwet is van toepassing bij een pensioenovereenkomst tussen werkgevers en werknemers. Artikel 2, derde lid, van de Pensioenwet biedt verder de mogelijkheid om een categorie van personen aan te wijzen die gelijk wordt gesteld aan werknemers. In artikel 1 van deze regeling is dit gedaan voor personen die zijn aangesteld als officieren door het Nederlandse deel van het Kerkgenootschap Leger des Heils. De verhouding tussen een officier en het Kerkgenootschap Leger des Heils is een andere dan tussen werknemer en werkgever.

Bij de inwerkingtreding van deze regeling wordt afgeweken van de vaste verandermomenten omdat het wenselijk is dat snel duidelijkheid wordt gegeven aan de uitbreiding van categorie van personen.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten

Naar boven