Kennisgeving besluit vergunning Omgevingswet RWS-2024/13700

Logo Rijkswaterstaat

Omgevingswet

De minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, ter voldoening aan art. 12 van de Bekendmakingswet juncto art. 16.64, lid 3 van de Omgevingswet, het volgende bekend.

Op 18 januari 2024 is door Rijkswaterstaat Zuid een aanvraag ontvangen van Enexis Netbeheer BV, Magistratenlaan 116, 5223 MB ’s-Hertogenbosch voor een vergunning op grond van de Omgevingswet voor een beperkingengebiedactiviteit met betrekking tot een waterstaatswerk (kanaal) in beheer bij het Rijk.

Naar aanleiding van de aanvraag is bij besluit van 21 maart 2024 aan Enexis Netbeheer BV, Magistratenlaan 116, 5223 MB ’s-Hertogenbosch vergunning ingevolge de Omgevingswet verleend voor het middels een gestuurde boring, kruisend het Maximakanaal, aanleggen, plaatsen en in stand houden van een PE100 gasvoerende buis in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Terinzagelegging

Het besluit, alsmede andere van belang zijnde stukken zijn van 25 maart 2024 tot en met 6 mei 2024 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: Externe link: https://open.rws.nl/terinzage/vergunningen.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken en/of het toezenden van stukken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ZN-vergunningen@rws.nl of via de telefoon: 088-7974150.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

 

Naar boven