Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning milieubelastende activiteit: aanleggen van een mijnbouwwerk in zoekgebied Ede-Veenendaal, locatie Zuiderkade, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 27 februari 2024 Energie Beheer Nederland B.V., te Utrecht, een aanvraag omgevingsvergunning voor de milieubelastende activiteit ‘het aanleggen van een mijnbouwwerk’ ingevolge de Omgevingswet (Ow) heeft ingediend. Dit voor de locatie gelegen aan de Zuiderkade in buurtschap De Kade in de gemeente Ede en met kadastrale aanduiding EDE01-M-988. De aanvraag heeft in het omgevingsloket nummer 20240227 01598 000 en bij het ministerie het zaaknummer V-62179 gekregen.

De aanvraag betreft het aanleggen van een boorgat met een verplaatsbaar mijnbouwwerk. De aanvraag is gedaan in het kader van de campagne ‘Seismische Campagne Aardwarmte Nederland’ (hierna: SCAN). Hiermee wordt geschiktheid van de ondergrond voor de winning van aardwarmte in kaart gebracht, waarbij wordt gestreefd om een zo compleet mogelijk beeld van de ondergrond te creëren. Met behulp van SCAN wordt ondergronddata voor een groot gebied publiek beschikbaar gesteld.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure (paragraaf 16.5.2 Ow). In overeenstemming met artikel 16.64 wordt binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag een besluit genomen of, als de voorgenomen beslissing op de aanvraag instemming als bedoeld in artikel 16.16 Ow behoeft, binnen twaalf weken na ontvangst van de aanvraag. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u onder vermelding van het kenmerk V-62179 terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070 – 379 79 76

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven