Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van vrijdag 15 maart 2024, kenmerk DGBI-TOP / 44372531, houdende benoeming en vergoeding van Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

Te rekenen vanaf 1 maart 2024 wordt de heer drs. A.S. Castelein, te Rotterdam, voor een periode van twee jaar benoemd tot Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie.

Artikel 2

  • 1. De Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie heeft als taak bij te dragen aan het behalen van het voornaamste doel van de Nationale Grondstoffenstragie: het vergroten van de leveringszekerheid van kritieke grondstoffen op middellange termijn.

  • 2. De Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie heeft als opdracht om binnen de kaders van de Nationale Grondstoffenstrategie de Nederlandse belangen (inter)nationaal te behartigen door:

    • a. zich in te spannen om duurzame winning, raffinage en circulariteit van kritieke grondstoffen in Nederland en de EU van de grond te krijgen;

    • b. het ondersteunen van internationale partnerschappen en samenwerkingen op kritieke grondstoffen met derde landen.

Artikel 3

Het beheer van de bescheiden betreffende de werkzaamheden van de Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie geschiedt op overeenkomstige wijze als bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De bescheiden worden na beëindiging van de werkzaamheden van de Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie bewaard in het archief van dat ministerie.

Artikel 4

Aan de Speciaal Vertegenwoordiger Grondstoffenstrategie wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 18 van paragraaf 6.3 van de CAO Rijk en de arbeidsduurfactor op 0,444.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkene.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: A.F. Gaastra secretaris-generaal

Naar boven