Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning Vermilion Energy Netherlands B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (hierna: de Staatssecretaris) maakt het volgende bekend:

Op 14 december 2022 heeft Vermilion Energy Netherlands B.V in Harlingen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een aanvraag ingediend om een omgevingsvergunning voor de locatie Tietjerksteradeel-200, gelegen aan de Nieuwstad, circa 300 meter oostelijk van de geconcentreerde bebouwing van het dorp Burgum, gemeente Tytsjerksteradiel. Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Burgum, kadastrale sectie I, kadastraal perceelnummer 1015.

De vergunningaanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • Het uitvoeren van een diepboring, genaamd TID-202-ST. De diepboring zal worden uitgevoerd met behulp van een verplaatsbaar mijnbouwwerk. Dit betreft een tijdelijke activiteit.

  • Het bouwen van een bouwwerk. Het betreft hier de volgende activiteiten.

    • o het (zo nodig) herstellen/renoveren van de bestaande asfaltverharding van de locatie Tietjerksteradeel-200;

    • o het zo nodig vervangen of aanpassen van de bestaande verharding rondom de voor de diepboring te gebruiken bestaande putkelder TID-202;

    • o het versterken van de voor de diepboring te gebruiken bestaande putkelder en putfundatie TID-202 met behulp van hei- of schroefpalen;

    • o het na de uitvoering van diepboring TID-202-ST versterken van de bestaande putkelder en putfundatie TID-203 met behulp van hei- of schroefpalen.

De Staatssecretaris is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen. Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 20 maart 2024 gedurende zes weken ter inzage op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, aan de Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag en op het gemeentehuis van de gemeente Tietjerksteradiel, Raadhuisweg 7 in Burgum. Daarnaast is het ontwerpbesluit en andere relevante stukken vanaf 20 maart 2024 ook online te raadplegen via de website https://mijnbouwvergunningen.nl/tid200. Tot en met 1 mei 2024 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken, onder vermelding van zaaknummer V-36191 aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Zienswijzen kunnen (bij voorkeur) ook worden ingediend via het mailadres mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van zaaknummer V-36191.

Ook voor inlichtingen kunt u zich, onder vermelding van kenmerk V-36191, wenden tot het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via het mailadres mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven