Kennisgeving mijnbouwmilieuvergunning mijnbouwinstallatie P9 Horizon, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft aan Petrogas E&P Netherlands B.V. in Rijswijk een mijnbouwmilieuvergunning verleend voor het wijzigen van de geldende mijnbouwmilieuvergunning. Op 1 maart 2023 is hiervan een beschikking aan Petrogas E&P Netherlands B.V. verstuurd.

Mijnbouwinstallatie P9 Horizon ligt in de Noordzee, in mijnbouwblok P9 van het Nederlandse deel van het continentaal plat, op de geografische coördinaten 52° 33' 22" NB en 3° 44' 27" OL. (ETRS89).

De mijnbouwmilieuvergunning van het platform P9 Horizon wordt gewijzigd in verband met het in de diepe ondergrond – te weten het oorspronkelijk productiereservoir – brengen van vloeistoffen die vrijkomen bij het abandonneren van de buiten werking zijnde putten productieputten op het platform. Het betreft hier hoofdzakelijk reservoir-eigen vloeistoffen zoals restanten olie uit de putten, productiewater en daarmee vergelijkbaar water. De staatsecretaris heeft op basis van een vormvrije m.e.r.-beoordeling met deze beschikking ook besloten dat voor het éénmalig injecteren van deze vloeistoffen geen milieueffectrapport hoeft worden opgesteld.

Het besluit en de andere relevante documenten liggen van 1 maart 2023 tot en met 12 april 2023 ter inzage. U kunt alle documenten inzien op de website www.mijnbouwvergunningen.nl/p9horizon en tijdens openingstijden op afspraak op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Voor het maken van een afspraak om de documenten in te zien verzoeken wij u eerst contact op te nemen via het e-mailadres mijnbouwvergunningen@minezk.nl. Vermeld daarbij ook het kenmerk V-36176.

Belanghebbenden kunnen tot en met 12 april 2023 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk V-36176.

Naar boven