Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Vermilion Nijega 7

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat aan Vermilion Energy Netherlands B.V. te Harlingen, een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit(en) ‘het veranderen of veranderen van de werking van een inrichting’ ingevolge artikel 2.1, eerste lid, sub e, onder 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor de inrichting gaswinningslocatie Vermilion Nijega 7. De inrichting is gelegen aan de Polderdyk in De Tike, in de gemeente Smallingerland, op de percelen kadastraal bekend gemeente Oudega, sectie F, nummer 80.

De omgevingsvergunning betreft het verhogen van de ruwe aardgasproductie uit put NGA-07 van 2.100 Nm3/dag naar 50.000 Nm3/dag.

Op het ontwerpbesluit, dat van 21 december 2022 t/m 31 januari 2023 ter inzage lag bij de gemeente Smallingerland, zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 16-02-2023 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Smallingerland te Drachten. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 0512-581234). Tevens zullen het besluit en de andere relevante stukken worden gepubliceerd op www.mijnbouwvergunningen.nl

Binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dit besluit kunt u een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen, o.v.v. Mijnbouwvergunning kenmerk V-27183.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, stuurt u dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk V-27183.

In aanvulling op het voorgaande geldt volgens recente uitspraken van de rechter het volgende:

als belanghebbende kunt u beroep instellen zonder dat u een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit. Als niet-belanghebbende kunt u ook beroep instellen, maar dan moet u wel eerder een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Naar boven