Besluit vergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken

Logo Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Besluit voor een energielaadpunt op verzorgingsplaats Haarrijn langs Rijksweg 2 (A2) in de gemeente Stichtse Vecht

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Fastned om een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR).

 

De aanvraag betreft het aanleggen, behouden en onderhouden van een energielaadpunt, met zestien elektrische laadplekken, op verzorgingsplaats Haarrijn naast de Rijksweg 2 (A2) bij km 52,9x (Re) in de gemeente Stichtse Vecht.

De ontwerpvergunning heeft vanaf 16 juni 2022 tot en met 27 juli 2022 ter inzage gelegen. In deze periode is één zienswijze ontvangen. Het besluit is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

 

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het besluit met de daarbij behorende stukken, ligt vanaf 16 februari 2023 zes weken ter inzage bij:

• het kantoor van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Griffioenlaan 2 te Utrecht;

 

U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Pabbruwee via telefoonnummer (06-10928948) of via e-mailadres kees.pabbruwee@rws.nl. Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken zullen u dan kosteloos digitaal of per post worden toegezonden. Tevens is het, indien u dat wenst, mogelijk een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien ten kantore van Westraven, Griffioenlaan 2 te Utrecht. Om van die mogelijkheid gebruik te maken kunt u ook telefonisch contact opnemen met de heer Pabbruwee.

 

Beroep

Tegen bovengenoemde besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep, bij de rechtbank in het rechtsgebied waar zij wonen of gevestigd zijn, worden ingesteld door:

• Belanghebbenden;

• Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt of redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend.

 

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van de beschikking, waarop het verzoek is gericht, in ie-der geval de vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft afgegeven en zo mogelijk datum en kenmerk van de beschikking;

d. de gronden van het beroep.

 

Indiening van het beroep kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Indien het beroep in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

 

Crisis- en Herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Er mag dus geen pro forma beroep worden ingesteld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden Nederland, telefoonnummer 06 10 928 948.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland

ir. J.J.A. Stammen

 

Naar boven