Besluit vergunning reguliere procedure Scheepvaartverkeerswet (SVW)

Logo Rijkswaterstaat

Kennisgeving Scheepvaartverkeerswet (SVW)

 

De hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Midden-Nederland maakt, gelet op de Algemene wet bestuursrecht, kennis van een vastgesteld besluit op basis van de Scheepvaartverkeerswet (SVW) onder kenmerk RWS-2023/3962.

 

Het betreft een ontheffing aan de gemeente Utrecht van het ter plaatse geldende ligplaatsverbod, van 1 december 2022 tot 1 januari 2025, ten behoeve van het ligplaatsnemen met het schip met de naam ‘Danubia’ tussen km 35.760 en km 35.860 aan de oostzijde van het Merwedekanaal (Keulsekade) met als doel het opvangen van vluchtelingen.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid en het vlotte verloop van het scheepvaartverkeer wordt de scheepvaart geïnformeerd via een Bericht aan de Scheepvaart.

 

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het besluit, alsmede de bijbehorende zijnde stukken, liggen van 13 februari 2023 tot en met 28 maart 2023 ter inzage bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Griffioenlaan 2 te Utrecht.

 

U kunt contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres mn-vergunningen@rws.nl om de stukken digitaal op te vragen of om een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien.

Om bezwaar te maken dient u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, ter attentie van het hoofd van de afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

– uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

– een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

– de reden waarom u bezwaar maakt;

– de datum en uw handtekening.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Fennema van Rijkswaterstaat Midden Nederland, telefoonnummer 06-53378479.

 

DE HOOFDINGENIEUR-DIRECTEUR,

namens deze,

hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland,

ir. J.J.A. Stammen

 

Naar boven