Besluit vergunning Waterwet (Wtw) voor Vattenfall Duurzame Energie N.V. te Amsterdam voor het onttrekken aan en brengen van water in de rivier de Nederrijn ten behoeve van de waterkrachtcentrale Maurik in de gemeente Buren

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure), kennis van het volgende. Op grond van hetgeen bepaald in de Waterwet heb ik besloten een vergunning te verlenen aan Nuon Energy Sourcing N.V. (thans Vattenfall Duurzame Energie N.V.) te Amsterdam. De aanvraag betreft het onttrekken aan en brengen van water in de rivier de Nederrijn ten behoeve van waterkrachtcentrale Maurik in de gemeente Buren. Een ontwerp van deze vergunning heeft, met de daarop betrekking hebbende stukken, vanaf 29 augustus 2022 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode konden zienswijzen worden ingediend.

Terinzagelegging

Met medeneming van de ingediende zienswijzen, heb ik op 6 februari 2023 besloten een definitieve watervergunning te verlenen. De definitieve vergunning is op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht ligt de definitieve vergunning met ingang van 10 februari 2023 gedurende zes weken ter inzage bij:

- Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Directie Netwerkontwikkeling, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, voor het inzien van de vergunning dient u telefonisch een afspraak te maken. Dit kan via het telefoonnummer 06 159 528 31.

- het gemeentehuis van de gemeente Buren, De Wetering 1 Maurik, na afspraak (tel nr 14 0344).

- het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden en niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, gedurende bovengenoemde periode een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten staan en dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift ook dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer een beroepsschrift is ingediend, bestaat tevens de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van beroepsschriften en verzoeken om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken telefonisch wenden tot Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 06-15952831.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

mevr. M. Witte

Naar boven