Kennisgeving onttrekking aan het openbaar verkeer van het bij het Rijk in onderhoud zijnde voetpad van en naar de verzorgingsplaats De Witte Molen, gelegen langs de rijksweg 28 (A28) tussen km 193,2 tot km 193,1 in de gemeente Groningen, Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, gelet op het bepaalde in artikel 3:42, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Bij koninklijk besluit van 5 december 2022, nr. 2022002559, is besloten om het bij het Rijk in onderhoud zijnde voetpad van en naar de verzorgingsplaats De Witte Molen, gelegen langs de rijksweg 28 (A28) tussen km 193,2 tot km 193,1 in de gemeente Groningen aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Een voetpad dat toegang gaf vanaf een fietspad tot de verzorgingsplaats De Witte Molen is op verzoek van het Rijk tijdens werkzaamheden ten behoeve van de realisering van een fietssnelweg tussen Assen en Groningen door de provincie verwijderd. Reden voor de verwijdering is dat het voetpad in strijd is met het beleid van het Rijk inzake het gesloten stelsel van rijkswegen en daarbijbehorende verzorgingsplaatsen.

Op grond van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht heeft het ontwerpbesluit zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn twee zienswijzen ontvangen. De zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging van het voorgenomen besluit inzake de onttrekking aan de openbaarheid.

Terinzagelegging

Een afschrift van bovengenoemd besluit met de bijbehorende tekening ligt ter inzage van

9 februari 2023 tot en met 22 maart 2023, op de volgende locaties:

  • Gemeente Groningen, loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1 te Groningen (Europapark) (Let op: het inzien van het besluit kan uitsluitend op afspraak op dinsdagochtend, woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagochtend. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente of via telefoonnummer 14 050);

  • Het kantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden op werkdagen van 07.00 uur tot 18.00 uur.

  • Digitaal op open.rws.nl.

Het koninklijk besluit is op 2 februari 2023 bekendgemaakt in de Staatscourant.

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de dag, waarop dit besluit is bekendgemaakt, een beroepschrift worden ingediend bij de sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied, waarin u, de indiener van het beroepschrift, uw woonplaats heeft. Indien een beroepschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Overige relevante informatie over het indienen van een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening kunt u vinden in het besluit onder “mededelingen”.

Utrecht, 8 februari 2023

Naar boven