Besluit instemming ontheffingsverzoek exploratieputten, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 13 december Nobian Salt B.V. een verzoek tot ontheffing voor de verplichting tot het indienen van een verwijderingsplan en de verplichting tot het verwijderen van een mijnbouwwerk heeft ingediend voor de putten TWR-ON1 en TWR-23, horende bij het mijnbouwwerk Twenthe-Rijn. Deze ontheffing is aangevraagd voor de duur van één jaar.

Ingevolge artikel 40e, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit kan een ontheffing verleend worden, indien het mijnbouwwerk voldoet aan één of meerdere van de in het artikel genoemde condities. Nobian heeft aangegeven dat de ontheffing is aangevraagd omdat de putten doelmatiger verwijderd kunnen worden als dit gezamenlijk gebeurt. Voor de abandonnering en verwijdering van de putten is een maatwerkoperatie nodig wegens de lange en complexe voorgeschiedenis van de putten. De genoemde reden van het ontheffingsverzoek voldoet aan de beschrijving zoals bedoeld in artikel 40e, eerste lid, onder b. van het Mijnbouwbesluit. Vóór 1 januari 2024 dient een verwijderingsplan te worden ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het besluit is ter inzage op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken voor 17 maart 2023 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer T. Beemster (tel. 070-379 7477) of per e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven