Kennisgeving in het kader van Tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat de volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

Welke ontwerpbesluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2 zijn onderstaande ontwerpbesluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 2 jo. lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Gemeente Groningen: Omgevingsvergunning vellen/kappen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen hebben een ontwerpbesluit genomen voor een omgevingsvergunning voor het vellen van 7 bomen (iepen) ten behoeve van de ombouw van de Zuidelijke Ringweg. Het betreft langs de Brailleweg, Kadastrale gemeente Groningen, Sectie C perceelnummer 12411 te Groningen. De aanvraag is aangevraagd door Combinatie Herepoort en is geregistreerd onder nummer 202278416.

Gemeente Groningen: Omgevingsvergunning vellen/kappen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen hebben een ontwerpbesluit genomen voor een omgevingsvergunning voor het vellen van 11 knotwilgen ten behoeve van de ombouw van de Zuidelijke Ringweg. Het betreft, kadastraal sectie M perceelnummer 10220 nabij de A28 te Groningen. De aanvraag is aangevraagd door Combinatie Herepoort en is geregistreerd onder nummer 202278415.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 worden ingezien:

  • Fysieke inzage van de stukken kan enkel op afspraak bij: Afdeling VTH, Loket Bouwen en Wonen van de gemeente Groningen, Harm Buiterplein 1. Om van die mogelijkheid gebruik te maken kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 050. Of maak een afspraak via: https://gemeente.groningen.nl/bouwdossier-of-bestemmingsplan-inzien.

  • Wilt u de stukken digitaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Loket Bouwen en Wonen via de bovengenoemde contactgegevens of via het contactformulier: https://gemeente.groningen.nl/vraag-stellen.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 kan eenieder schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten inbrengen. Dat kan schriftelijk bij de gemeente Groningen, afdeling VTH, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Wilt u mondeling een zienswijze indienen, belt u dan met de afdeling VTH, telefoon 14 050. U kunt dan een afspraak maken met de ambtenaar die de aanvraag behandelt.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over de ontwerpbesluiten kunt u contact opnemen met de heer G. Demandt, via telefoonnummer 14 050.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven