Kennisgeving in het kader van de uitvoering van de wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2011 en Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten is het volgende ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Watervergunning – Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet)

Watervergunning voor het verbreden van de brug (KW009) over de rivier de Bullewijk (ter hoogte van Rondehoep Oost 7 in Ouderkerk aan de Amstel) voor het realiseren van de verbreding van de A9 (zaaknummer: WN2022-004993).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 februari 2023 tot en met 15 maart 2023 ter inzage bij Stichting Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC te Amsterdam (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur). De stukken kunnen u ook digitaal worden toegestuurd. U kunt contact opnemen met de heer Mateboer van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet), tel. nr. 06-52480142, of per mail: jaap.mateboer@waternet.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 2 februari 2023 tot en met 15 maart 2023 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken bij Waternet KMR/VTH, Team Vergunningen, Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam; of desgewenst mondeling via tel. nr. 06-52480142.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met de heer Mateboer van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet), tel. nr. 06-52480142.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven