Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 23 januari 2023, nr. Min-BuZa.2023.14954-25, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 september 2021, nr. Min-BuZa.2021.9219-10, tot verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan Invest International B.V.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op artikel 4, eerste lid, onderdelen c en d, van de Machtigingswet oprichting Invest International, afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en titel 3.3 van het Burgerlijk Wetboek;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 1, tweede lid, van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 september 2021, nr. Min-BuZa.2021.9219-10, tot verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan Invest International B.V., worden onder vervanging van ‘; en’ aan het einde van onderdeel f door een puntkomma en de punt aan het einde van onderdeel g door een puntkomma, twee onderdelen toegevoegd, luidende:

  • h. Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 2 december 2022, nr. MinBuZa.2022.14751-39, tot vaststelling van beleidsregels voor het doen van schenkingen met het oog op de financiering van ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten in ontwikkelingslanden (DRIVE 2023)1; en

  • i. Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 2 december 2022, nr. MinBuza.2022.146666-9, tot vaststelling van beleidsregels voor het doen van schenkingen met het oog op de ontwikkeling en aanbesteding van ontwikkelingsrelevante infrastructurele projecten (Develop2Build 2023)2.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 6 januari 2023.

Van dit besluit en de daarbij behorende toelichting wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze: de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, P. Huijts

TOELICHTING

Algemeen

Deze wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 september 2021, nr. Min-BuZa.2021.9219-10, tot verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan Invest International B.V. heeft tot doel twee nieuw vastgestelde schenkingsprogramma’s toe te voegen aan de lijst besluiten waarop de bevoegdheden zien.

Artikelsgewijs

Artikel I

Aan de lijst van het tweede lid van artikel 1 worden een tweetal recent vastgestelde schenkingsprogramma’s toegevoegd waarvan de uitvoering aan Invest International B.V. is opgedragen (artikel I).

Artikel II

De wijziging inzake de nieuw toegevoegde schenkingsprogramma’s werkt terug tot en met de datum waarop het tweetal programma’s in werking is getreden.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze: de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, P. Huijts

Naar boven