Kennisgeving besluit Waterwet RWSZ2023-00011513

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kennis van het genomen positieve besluit op de aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 6.2, lid 1 onder a van de Waterwet van H2Power B.V. te Kampen. De aanvraag betreft het lozen van afvalwater afkomstig van de bereiding van gedemineraliseerd leidingwater in de Zuiderzeehaven. Het zaaknummer is RWSZ2023-00011513.

Inhoudelijk is de watervergunning ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit

De vergunningaanvraag heeft betrekking op handelingen waarop de bepalingen artikel 6.27 e.v. Waterwet in samenhang met artikel 3.16 e.v. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van toepassing zijn. Deze bepalingen betreffen de coördinatie tussen een watervergunning en een omgevingsvergunning.

Terinzagelegging

De omgevingsvergunning en de watervergunning worden gelijktijdig ter inzage gelegd.

De beschikking (op grond van de Waterwet) met bijbehorende stukken ligt van 28 december 2023 zes weken ter inzage bij:

• Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Directie Netwerkontwikkeling, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien. Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via e-mailadres ON-Vergunningen@rws.nl, onder vermelding van het zaaknummer RWSZ2023-00011513;

• Het gemeentehuis van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, na afspraak (telefoonnummer 14 038).

De vergunning met bijbehorende stukken is ook beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen.

De beschikking (op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) ligt ter inzage bij:

• Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN), Tweede Walstraat 14 te Nijmegen, na afspraak (telefoonnummer 024-751 77 00 of per mail wabo@odrn.nl). Noem bij het maken van een afspraak het zaaknummer W.Z22.100226.02.

De beschikking met bijbehorende stukken wordt digitaal ter inzage gelegd door Gedeputeerde Staten op officielebekendmakingen.nl.

Beroep

Tegen de bovengenoemde besluiten kan gedurende voornoemde termijn beroep bij de rechtbank afdeling Bestuursrecht worden ingesteld. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar u woont. Het indienen van een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien tegen het besluit beroep is ingesteld en als onverwijlde spoed dat vereist kan de indiener van het beroep een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepsschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Van de indiener van het beroepschrift /verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent vragen over de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met het secretariaat van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtstraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage

gelegde stukken telefonisch wenden tot Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar

onder nummer 06-15952831.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

mevr. M. Witte

 

 

Naar boven