Kennisgeving besluit omgevingsvergunning aardwarmte voor de inrichting AW Wippolderlaan, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat HVC Aardwarmte Wippolderlaan B.V. te Alkmaar op 21 september 2021, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een aanvraag omgevingsvergunning ingediend heeft voor de aardwarmtelocatie AW Wippolderlaan, kadastraal ingedeeld, gemeente Wateringen, sectie C, nummer(s) 6355 en 6356.

De aanvraag betreft het oprichten en in werking hebben van een inrichting of mijnbouwwerk inclusief het boren van geothermiebronnen. De aanvraag betreft het oprichten en in werking hebben van een mijnbouwwerk inclusief het boren van geothermiebronnen. Dit omhelst tevens het bouwen en aanleggen van de boorlocatie met bijbehorende bouwwerken. Het boren zal plaatsvinden met een mobiele mijnbouwinstallatie. Om de gevraagde plannen mogelijk te maken zijn tevens de activiteiten het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan en het maken, hebben of veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan veranderen, noodzakelijk.

De Staatssecretaris besluit de gevraagde vergunning te verlenen.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 28 december 2023 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Westland. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente Westland (14 0174). Tevens zijn het besluit en de relevante stukken raadpleegbaar via de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/wippolderlaan

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank ‘s-Gravenhage, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat door een e-mail te sturen aan: mijnbouwvergunningen@minezk.nl (o.v.v. kenmerk: V-14178)

Naar boven