Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor drie diepboringen te Zuidwending (mer-29013), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Op 8 september 2023 is een mededeling (aanmeldnotitie) ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ontvangen van Nobian Industrial Chemicals B.V (hierna: Nobian) te Amersfoort.

De mededeling betreft het voornemen van Nobian om drie diepboringen uit te voeren nabij Zuidwending. Twee diepboringen ten behoeve van onderzoek voor nieuw aan te leggen cavernes, welke later gebruikt zouden kunnen worden voor waterstofopslag, zijnde de locaties A9 en A11. Één diepboring ten behoeve van het voorbereiden van de bestaande locatie A5 voor toekomstige opslag van waterstof.

Van de voorgenomen werkzaamheden in deze mededeling zijn de volgende categorieën opgenomen in het Besluit milieueffectrapportage:

  • categorie D 17.2 voor “het uitvoeren van diepboring dan wel een wijziging of uitbreiding hiervan”.

Voor de hier boven genoemde categorieën is bepaald dat de procedure voor m.e.r.-beoordelingsplicht als bedoeld in de artikelen 7.16 en 7.17 van de Wet milieubeheer van toepassing is.

Gelet op de verstrekte gegevens is de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van oordeel dat voor de voorgenomen activiteiten geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r. beoordelingsbesluit liggen te zijner tijd tegelijk met het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning ter inzage.

Voor meer informatie over de procedure rondom het m.e.r.-beoordelingsbesluit drie diepboringen nabij Zuidwending en vragen kunt u contact opnemen via mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding kenmerk MER-29013.

Naar boven