Afwijzende ontwerpbeschikking op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken voor het aanleggen, behouden, onderhouden en verwijderen van elektrische laadpunten op het voorterrein van het benzinestation op verzorgingsplaatsVarakker langs de rijksweg A15, ter hoogte van km 143,5 (HRL) in Opheusden (gemeente Neder-Betuwe) RWSZ2023-00007272

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het voornemen om een vergunning, op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (Wbr), aan Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V., te weigeren.

De aanvraag betreft het wijzigen van de vergunning van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat van 14 november 2019, kenmerk RWS-2019/40934 RWSZ2019-00009041, voor het aanleggen, behouden en onderhouden van elektrische laadpunten nabij het benzinestation op verzorgingsplaats Varakker langs de rijksweg A15, ter hoogte van km 143,5 HRL in de gemeente Neder-Betuwe.

De wijziging bestaat uit: het uitbreiden van 4 naar 8 elektrische laadpunten (+4), het vervangen van de bestaande trafo, het (bij)plaatsen van 4 elektriciteitskasten/installatiekasten, het plaatsen van een verkeersdrempel, het verplaatsen van een lichtmast, het wijzigen van (verwijzings)borden elektrisch laden en het aanpassen/aanleggen voetpad/bestrating.

Terinzagelegging

De ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken ligt vanaf 27 december tot 8 februari 2024

ter inzage bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland: Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem. Voor het inzien van de beschiking dient u telefonisch een afspraak te maken. Dit kan via het telefoonnummer 06 159 528 31.

De ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken is ook beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen.

Zienswijze(n)

Een ieder kan zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen inbrengen gedurende de periode van terinzagelegging. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2023-00007272.

Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de Afdeling Vergunningverlening bereikbaar onder telefoonnummer 06 159 528 31.

Inlichtingen

Voor meer informatie over de (ontwerp)beschikking kunt u contact opnemen de afdeling vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost-Nederland via e-mailadres: on-vergunningen@rws.nl.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

Mevrouw mr. M. Witte

Naar boven