Kennisgeving ontwerpbesluit veiligheidscontour balgzand

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat deze voornemens is om op grond van artikel 14 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) dat een veiligheidscontour rondom de gasbehandelingsinstallatie (hierna: GBI) van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (hierna: NAM) te Den Helder en vliegveld De Kooy wordt vastgesteld.

Achtergrond

Het plaatsgebonden risico (hierna: PR 10–6) is het risico dat een persoon die zich onafgebroken en onbeschermd op die plaats bevindt, overlijdt als rechtstreeks gevolg van een calamiteit met een gevaarlijke stof. Dit wordt uitgedrukt in kans per jaar. Een veiligheidscontour geeft de grens aan tot waar de PR 10–6 van risicovolle bedrijven mogen uitbreiden. Door de veiligheidscontour is het duidelijk tot waar de PR 10–6 is begrensd en is het tevens mogelijk om het gebied daarbinnen optimaal te benutten.

Procedure

Overeenkomstig artikel 14, vijfde lid van het Bevi is op de voorbereiding van dit besluit de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing.

Het ontwerpbesluit en andere relevante stukken zijn met ingang van 22 december 2023 via www.mijnbouwvergunningen.nl raadpleegbaar.

Tot en met 2 februari 2024 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van zaaknummer V-55188

Naar boven