Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 12 december 2023, kenmerk 3715082-1056054-VGP, houdende goedkeuring van de Hygiënecode voor windmolens, watermolens en ambachtelijke maalderijen, malend voor menselijke consumptie, versie 3, december 2022

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelezen het verzoek van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) en Het Gilde van Molenaars (GVM) van 18 juni 2023;

Gelet op artikel 4, tweede en vijfde lid, van het Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen;

Gehoord het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van 25 juli 2023 met kenmerk NVWA/2023/2842;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. De Hygiënecode voor windmolens, watermolens en ambachtelijke maalderijen, malend voor menselijke consumptie, versie 3, december 2022, die op 18 juni 2023 door het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) en Het Gilde van Molenaars (GVM) is voorgelegd aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wordt goedgekeurd als hygiënecode, bedoeld in artikel 4, tweede lid, van het Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen.

  • 2. Het besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 juli 2008, nr. VGP/VV 2858903, houdende goedkeuring van de Hygiënecode voor windmolens, watermolens en ambachtelijke maalderijen, malend voor menselijke consumptie (versie 1; juni 2008) (Stcrt. 2008, 129) wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag van de tweede kalendermaand na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.J. Kuipers

Bezwaar

Het indienen van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Heeft u vragen over dit besluit of bent u het er niet mee eens? Kijk eens op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/bezwaarschriften-vws. Daar wordt uitgelegd wat u kunt doen als u het niet eens bent met het besluit en misschien bezwaar wilt maken. Er staan voorbeelden waarmee u de kans op een succesvol bezwaar kan inschatten.

Wilt u bezwaar maken, dan moet dit binnen zes weken na de datum die bovenaan dit besluit staat. Let op: doe dit op tijd, anders kan uw bezwaar niet behandeld worden.

U kunt uw bezwaarschrift via de website indienen, zie www.minvws.nl/bezwaar. Indien u uw bezwaarschrift niet via de website kunt of wilt indienen, kunt u uw bezwaarschrift ook per e-mail indienen. Het bezwaarschrift e-mailt u naar: WJZ.bezwaarenberoep@minvws.nl, bij voorkeur met een gescande handtekening.

U kunt uw bezwaarschrift ook per post versturen naar:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken

Postbus 20350

2500 EJ Den Haag

Noem in het bezwaarschrift:

  • uw naam en adres

  • de datum

  • het kenmerk van dit besluit

  • waarom u het niet eens bent met het besluit

Vergeet niet om uw bezwaarschrift te ondertekenen en van een datum te voorzien. Wilt u zo vriendelijk zijn om een kopie van dit besluit mee te sturen met het bezwaarschrift?

Indien u het bezwaarschrift per e-mail indient zonder ondertekening, bestaat de mogelijkheid dat u op een later moment verzocht wordt om bewijs te leveren dat u bevoegd bent tot het indienen van het bezwaar.

Naar boven