Besluit van de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen van 18 december 2023, nr. 2023-0000581910, houdende de aanwijzing van de Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen als instantie tot buitengerechtelijke geschillenbeslechting in de zin van de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling (Aanwijzingsbesluit Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen)

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen,

Gelet op artikel 48c Pensioenwet en artikel 59c Wet verplichte beroepspensioenregeling;

Besluit:

Artikel 1

De Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen wordt aangewezen als buitengerechtelijke geschilleninstantie in de zin van artikel 48c van de Pensioenwet en artikel 59c van de Wet verplichte beroepspensioenregeling.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2024.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten

TOELICHTING

Met de onderhavige aanwijzing van de Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen als instantie tot buitengerechtelijke geschilbeslechting wordt uitvoering gegeven aan artikel 48c Pensioenwet en artikel 59c Wet verplichte beroepspensioenregeling. Krachtens deze bepalingen verzorgt de aangewezen instantie procedures tot buitengerechtelijke beslechting van geschillen tussen deelnemers, gewezen deelnemers, andere aanspraakgerechtigden of pensioengerechtigden enerzijds en pensioenuitvoerders anderzijds met betrekking tot klachten over de uitvoering van pensioenregelingen. Pensioenuitvoerders, in het geval van Stichting Geschillen Instantie Pensioenfondsen betreft het pensioenfondsen, dienen aangesloten te zijn bij een door de Minister aangewezen instantie tot buitengerechtelijke geschilbeslechting op grond van de eerder genoemde wettelijke bepalingen.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, C.J. Schouten

Naar boven