Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor een diepboring (CLDV-2), aansluiting en in productie name put van NAM, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat een milieueffectrapportage-beoordelingsbesluit is genomen.

Op 2 juni 2023 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) te Assen, een mededeling (aanmeldnotitie) ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ingediend. De mededeling betreft het voornemen om een nieuwe put, CLDV-2 te boren voor de winning van aardgas, aansluiting van de put en in productie name ervan bij de bestaande mijnbouwlocatie Slagenweg 2a te Collendoornerveen.

Voor de te verrichten diepboring geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit milieueffectrapportage, een m.e.r.-beoordelingsplicht. Gelet op de verstrekte gegevens is de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

De aanmeldnotitie en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen vanaf 19 december 2023 gedurende zes weken ter inzage op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De stukken zijn ook te raadplegen via www.mijnbouwvergunningen.nl

Dit besluit kan worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is daarmee niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk MER-28009.

Naar boven