Kennisgeving besluit projectplan Waterwet landtong Raaijweide (Venlo)

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen:

Waterwet

Bij besluit van 19 december 2023, met kenmerk RWS-2023/50263, is op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet het projectplan Waterwet landtong Raaijweide (Venlo) vastgesteld. Het projectplan op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1 van de Crisis- en Herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2, van de Crisis- en Herstelwet hierop van toepassing zijn.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn. U bent belanghebbende als uw belangen rechtstreeks bij het besluit betrokken zijn.

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, postbus 2232, 3500 GE UTRECHT.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende worden vermeld:

  • 1.

    uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • 2.

    een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • 3.

    de reden of redenen waarom u bezwaar maakt;

  • 4.

    de datum en uw handtekening.

Waar kunt u de stukken inzien

  • 1.

    U vindt het projectplan Waterwet met alle bijlagen op het Rijkswaterstaat Publicatie Platform (https://open.rijkswaterstaat.nl/) onder het tabblad “Ter inzage”;

  • 2.

    Het projectplan Waterwet is van 19 december 2023 tot en met 29 januari 2024 tijdens reguliere openingstijden, na telefonische afspraak, in te zien op de volgende locatie:

    - Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Magistratenlaan 82, 5223 MB te ’s-Hertogenbosch;

  • 3.

    Desgewenst kunnen de stukken digitaal beschikking worden gesteld (via e-mail of filetransfer). U kunt hiervoor contact opnemen met het Service Center Vergunningen Rijkswaterstaat (088-7974300).

Het projectplan treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener zijn woonplaats heeft.

Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Meer weten of vragen?

  • 1.

    Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de procedure kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Service Center Vergunningen Rijkswaterstaat (088-7974300).

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

Het hoofd vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

Naar boven