Kennisgeving besluit verlening opsporingsvergunning koolwaterstoffen F03a, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

V-26174

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Bij brief gedateerd op 18 februari 2022 en ontvangen op 21 februari 2022 heeft ONE-Dyas B.V., op grond van artikel 6 van de Mijnbouwwet een aanvraag ingediend voor het opsporen van koolwaterstoffen in een deel van blok F3 (hierna: blokdeel F03a). Blok F3 is aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling.

Op de voorbereiding op het besluit op deze aanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft de gevraagde vergunning aan ONE-Dyas B.V. verleend.

Ontwerpbesluit

De kennisgeving betreffende de ter inzagelegging van het ontwerpbesluit is op 8 juni 2023 gepubliceerd in de Staatscourant.

Het besluit, de aanvraag en de met betrekking tot de aanvraag ingediende adviezen, met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer, konden vanaf 9 juni 2023 tot en met 21 juli 2023 worden geraadpleegd op de website www.mijnbouwvergunningen.nl onder ‘Nu ter inzage’.

Bovengenoemde stukken konden tevens vanaf 9 juni 2023 tot en met 21 juli 2023 worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag.

Belanghebbenden konden van 9 juni 2023 tot en met 21 juli 2023 een zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. In de genoemde periode heeft alleen ONE-Dyas B.V. een zienswijze op het ontwerpbesluit ingediend.

Besluit

Het besluit met onderliggende stukken, met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer, kunnen worden geraadpleegd op de website www.mijnbouwvergunningen.nl onder ‘Alle vergunningen in Nederland’ – ‘Provincie: Noordzee’- ‘Soort vergunning: opsporingsvergunning’. Tevens kan dit besluit en de genoemde stukken worden ingezien vanaf 22 december 2023 tot en met 2 februari 2024 op werkdagen tijdens kantooruren op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken met een medewerker van het Mabel office, telefoonnummer 070- 379 6970.

Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Naar boven