Kennisgeving aanvraag en verlengingsbesluit omgevingsvergunning inrichting Schoonebeek WKC/OBI, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 28 oktober 2023 Nederlandse Aardolie Maatschappij, te Assen, een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) heeft ingediend. De aanvraag heeft betrekking op de activiteit ‘Bouwen’ voor de realisatie van een scheidingsinstallatie met actieve koolfilters. In het verlengde hiervan is ook de activiteit ‘’Milieuneutraal veranderen’’ aangevraagd. De inrichting staat bekend als Schoonebeek WKC/OBI gelegen aan de Beekweg 33 te Schoonebeek, kadastraal bekend als gemeente Schoonebeek, Sectie C, perceelnummer 4727 en 599.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Ten behoeve van een goede beoordeling heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, tweede lid, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u onder vermelding van het kenmerk V-55192 terecht bij: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401 2500 EK Den Haag

070-379 7976

mijnbouwvergunningen@minezk.n

Naar boven