De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat geeft kennis van het instemmingsbesluit met het gewijzigde winningsplan Oud-Beijerland Noord

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (hierna: staatssecretaris) heeft ingestemd met het gewijzigde winningsplan Oud-Beijerland Noord voor gaswinning. Sinds 2010 wint De Nederlandse aardoliemaatschappij B.V. (hierna: NAM) gas en olie uit het Oud-Beijerland Noord gas- en olieveld. Sinds 2016 is NAM gestopt met de productie van olie en wordt alleen gas geproduceerd met olie als bijproduct. NAM heeft een verlenging aangevraagd van de productieduur tot en met 31 december 2028. Het verwachte maximale productievolume blijft binnen de grenzen van het geldende winningsplan uit 2017.

Het gasveld Oud-Beijerland Noord ligt geografisch gezien in de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Nissewaard, Hoeksche Waard en Albrandswaard, in het verzorgingsgebied van het waterschap Hollandse Delta en binnen de grenzen van de winningsvergunning Botlek III.

Procedure

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de instemming met het gewijzigde winningsplan Oud-Beijerland Noord zijn de provincie, de gemeenten en het waterschap om advies gevraagd.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 het instemmingsbesluit, het winningsplan, de onderliggende stukken en de uitgebrachte adviezen inzien op www.mijnbouwvergunningen.nl/oud-beijerland-noord. Het is ook mogelijk om een papieren versie van het instemmingsbesluit te lezen. U kunt hiervoor contact opnemen met medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De contactgegevens vindt u onderaan deze kennisgeving en op de website www.mijnbouwvergunningen.nl/oud-beijerland-noord.

Mogelijkheid om te reageren op het besluit

Bent u het niet eens met dit besluit? Belanghebbenden kunnen van donderdag 21 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres datum en uw handtekening bevatten. In het bezwaarschrift moet u duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en moet u onderbouwen waarom u vindt dat de staatssecretaris dit besluit niet goed heeft genomen. Het bezwaarschrift stuurt u naar de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK in Den Haag.

Wilt u meer weten?

Kijk op www.mijnbouwvergunningen.nl/oud-beijerland-noord, en op www.nlog.nl voor meer informatie over gaswinning in Nederland. Voor vragen en nadere informatie over het gewijzigde winningsplan Oud-Beijerland Noord en het instemmingsbesluit kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer B. Straatman (tel: 070 379 6243; e-mail: b.straatman@minezk.nl).

Naar boven