Besluit van 29 november 2023 nr. 2023002831 houdende een tijdelijke voorziening voor de periode dat mr. drs. E.N.A.J. Schreinemacher de aangelegenheden betreffende Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wegens haar zwangerschap en bevalling niet zal behartigen

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op voordracht van Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken d.d. 29 november 2023, kenmerk 3787594;

Gelet op artikel 43 van de Grondwet;

HEBBEN GOEDGEVONDEN EN VERSTAAN:

  • 1. Met ingang van de in artikel 2 genoemde datum Minister mr. E.N.A.J. Schreinemacher te ontheffen van de aangelegenheden betreffende Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gedurende de periode dat zij wegens haar zwangerschap en bevalling hier niet toe in staat zal zijn.

  • 2. Mr. G.E.W. van Leeuwen met ingang van de datum van zijn beëdiging voor de in artikel 1 genoemde periode te benoemen tot Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit, dat zal worden geplaatst in de Staatscourant en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de in dit besluit genoemden, de Hoge Colleges van Staat, de Raad van Ministers, de Gevolmachtigde Ministers van Aruba, van Curaçao en van Sint Maarten en de ministeries.

's-Gravenhage, 29 november 2023

Willem Alexander

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Naar boven