Kennisgeving besluit vergunning Waterwet (Wtw) RWS-2023/49043 Brabant Water N.V.

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten een watervergunning te verlenen voor het brengen van stoffen in de Bergsche Maas afkomstig van de aanlegfase van onderzoekslocatie Drongelen van Brabant Water N.V., gelegen ter hoogte van de Waarderweg in Drongelen, tussen kilometerraai 238.5 en 238.8 in de Bergsche Maas.

Terinzagelegging

De beschikking met bijbehorende stukken liggen van 15 december 2023 tot en met 26 januari 2024 ter inzage bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Directie Netwerkontwikkeling, Afdeling Vergunningverlening, Magistratenlaan 82, 5223 MD ’s-Hertogenbosch, na het maken van een afspraak op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur. De beschikking is ook beschikbaar op het Rijks publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen.

Inlichtingen

Voor vragen over dit besluit, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Service Center Vergunningen Rijkswaterstaat, Postbus 4142, 6202 PA Maastricht. E-mail: omgevingsloket@rws.nl. Telefonisch (tijdens kantooruren) 088-7974300.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn.

De volgende vragen en aandachtspunten kunnen u helpen bij het maken van bezwaar:

  • 1.

    Wat zijn de redenen dat u het met het besluit niet eens bent?

  • 2.

    Welk doel wilt u met uw bezwaar tegen het besluit bereiken? Wat verwacht u van Rijkswaterstaat?

  • 3.

    Is het u voldoende duidelijk wat een bezwaarprocedure inhoudt en weet u of u met uw bezwaar uw doel kunt bereiken? Kunt u uw doel op een andere, wellicht eenvoudigere wijze bereiken?

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit

ter inzage is gelegd, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • 1.

    Uw naam, adres en liefst ook uw telefoonnummer;

  • 2.

    een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de

  • 3.

    datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of een kopie van het besluit mee te sturen);

  • 4.

    de reden waarom u bezwaar maakt;

  • 5.

    de datum en uw handtekening.

Inwerkingtreding besluit

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift en behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een voorlopige voorziening aanvraagt kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal daarvoor griffierecht in rekening brengen.

Bij het verzoek dient voort een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd. Indiening kan ook via de website: http:/loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde website voor de precieze voorwaarden.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

Naar boven