Kennisgeving wijziging startvergunning Luttelgeest II voor aardwarmte, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft de startvergunning Luttelgeest II gewijzigd.

Vanaf vrijdag 8 december 2023 is de gewijzigde startvergunning in te zien.

Wat staat er in startvergunning Luttelgeest II?

De startvergunning Luttelgeest II beschrijft de winning van aardwarmte door Aardwarmte Combinatie Luttelgeest B.V. (hierna: ACL). De startvergunning Luttelgeest II geeft onder meer een beschrijving van de verwachte totale hoeveelheid te onttrekken water, de hoeveelheden jaarlijks te onttrekken water, de temperatuur van het onttrokken en geïnjecteerde water, de maximale injectiedruk, de bodembeweging als gevolg van de winning en de maatregelen ter voorkoming van schade door bodembeweging.

Geografisch gezien ligt het aardwarmtesysteem in de provincie Flevoland, in de gemeente Noordoostpolder en in het verzorgingsgebied van het Waterschap Zuiderzeeland, waarbij de warmtewinning zal plaatsvinden vanaf de bestaande mijnbouwlocatie aan de Lindeweg in Luttelgeest.

De reden van de wijziging

ACL heeft een gewijzigd winningsplan ingediend, omdat in het instemmingsbesluit op het pre-drill winningsplan Luttelgeest II beperkingen zijn opgelegd ten opzichte van de aanvraag omdat de onderbouwing van de reservoirintegriteit en de maximale injectiedruk nauwkeuriger moest zijn.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de gewijzigde startvergunning vanaf vrijdag 8 december 2023 inzien op www.mijnbouwvergunningen.nl/luttelgeest-2. Daarnaast kunt u op afspraak een papieren versie van het dossier lezen.

Voor meer informatie over het inzien van de stukken en voor het maken van een afspraak kan contact opgenomen worden met medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Contactgegevens staan onderaan deze kennisgeving.

Wat zijn de vervolgstappen?

Tot en met donderdag 18 januari 2024 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit. Geef in uw bezwaarschrift duidelijk aan op welk instemmingsbesluit en welke onderdelen van het besluit u reageert en onderbouw uw bezwaarschrift met argumenten. Uw brief kan alleen als bezwaarschrift in behandeling worden genomen als deze voorzien is van een datum en u ondertekent met uw naam en adres. U kunt uw bezwaarschrift schriftelijk indienen door een brief te sturen naar:

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat

Directie Wetgeving en Juridische Zaken

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Meer informatie over het indienen van bezwaar kunt u vinden op www.mijnbouwvergunningen.nl/bezwaar

Wilt u meer weten?

Kijk op www.allesoveraardwarmte.nl, www.geothermie.nl, www.mijnbouwvergunningen.nl/luttelgeest-2, en op www.nlog.nl voor meer informatie over aardwarmte in Nederland en het project in Luttelgeest.

Voor meer informatie kunt u ook tijdens kantooruren contact opnemen met de heer M.E. Kuiper (e-mail: m.e.kuiper@minezk.nl, telefoon: 070 378 6814).

Naar boven