Net op Zee Nederwiek 1 kennisgeving terinzagelegging ontwerp watervergunning Rijkswaterstaat, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Van donderdag 14 december 2023 tot en met donderdag 25 januari 2024 ligt voor het project NOZ Nederwiek 1 de ontwerp-watervergunning van Rijkswaterstaat ter inzage. In deze periode kunt u hierop reageren.

Project

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. (TenneT) zijn van plan een ondergrondse hoogspanningsverbinding te realiseren vanaf het windenergiegebied Nederwiek in de Noordzee via het Veerse Meer naar de gemeente Borsele. Onderdeel van deze verbinding is een platform op zee, een ondergronds kabelsysteem door de Noordzee, het Veerse Meer en over land en een nieuw converterstation op land. In deze kennisgeving leest u wat het project inhoudt en hoe u kunt reageren.

Waarom is dit project nodig?

Om de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te halen, moeten extra windparken op zee worden gebouwd. De opgewekte windenergie moet vervolgens aan land worden gebracht. In de ‘Verkenning aanlanding wind op zee’, (VAWOZ) is onderzocht wat kansrijke opties voor extra aansluitingen zijn. Meer informatie hierover is te vinden op www.rvo.nl/verkenningaanlanding-wind-op-zee-vawoz.

Wilt u reageren?

U kunt van 14 december 2023 tot en met 25 januari 2024 reageren op de ontwerp watervergunning van Rijkswaterstaat voor Net op Zee Nederwiek 1. Dit heet het indienen van een zienswijze. De ontwerp watervergunning kunt u bekijken op www.rvo.nl/noz-nederwiek-1.

Overige ontwerpbesluiten voor dit project

Op dit moment liggen tot en met 4 januari 2024 het ontwerp inpassingsplan en andere ontwerpbesluiten voor Net op Zee Nederwiek 1 ter inzage. Deze kunt u ook bekijken op www.rvo.nl/noz-nederwiek-1. Het ontwerp inpassingsplan is bekendgemaakt op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op papier kunt u de documenten tijdens openingstijden bekijken in het gemeentehuis van Borsele te Heinkenszand. In verband met de openingstijden kunt u op deze locatie alleen op afspraak de documenten inzien. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 0113 – 23 83 83

U kunt op drie manieren reageren. U ontvangt een ontvangstbevestiging.

  • Digitaal: via de website www.rvo.nl/noz-nederwiek-1

  • Post:

    Bureau Energieprojecten

    Inspraakpunt Nederwiek 1

    Postbus 111

    9200 AC Drachten

    Wilt u uw brief ondertekenen en uw adres vermelden? Dan kunnen wij u per brief een ontvangstbevestiging sturen.

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 070 379 89 79.

Wat is het vervolg?

De ontvangen reacties en het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage worden bekeken bij het nemen van het definitieve besluit. Wanneer u niet reageert op het ontwerpbesluit, kunt u later alleen reageren op het definitieve besluit als deze tegen uw belangen ingaat.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Net op Zee Nederwiek 1 en alle bijbehorende documenten vindt u op www.rvo.nl/noz-nederwiek-1. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79.

Naar boven