Kennisgeving mijnbouwmilieuvergunning platform Q1-D, Wintershall Noordzee B.V.

Aan Wintershall Noordzee B.V. te Rijswijk is op 4 december 2023 een beschikking toegezonden waarmee op grond van artikel 40, zevende lid, van de Mijnbouwwet een mijnbouwmilieuvergunning is verleend voor het wijzigen van de geldende mijnbouwmilieuvergunning.

De wijziging heeft betrekking op het plaatsen en in gebruik nemen van een microgasturbine voor het opwekken van stroom op het platform. De microgasturbine wordt van aardgas voorzien afkomstig van het platform. De twee dieselmotoren die op het platform aanwezig zijn blijven als back-up achter en vallen onder de 500 uursregeling uit het Activiteitenbesluit.

Na de technische aanpassing voldoen alle stookinstallaties op Q1-D aan de direct werkende regels van § 3.2.1. van het Activiteitenbesluit. De huidige NOx maatwerkvoorschriften komen daarom te vervallen.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 5 december 2023, gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat te Den Haag. Wij verzoeken u, voor de inzage van het besluit en de andere relevante stukken eerst contact op te nemen via het e-mailadres mijnbouwvergunningen@minezk.nl. Vermeld daarbij ook het kenmerk V-39192. De stukken zijn ook te raadplegen via www.mijnbouwvergunningen.nl/q1

Het is niet de verwachting dat een belanghebbende die de beschikking niet heeft aangevraagd bedenkingen zal hebben. Om die reden is er geen gelegenheid gegeven tot het naar voren brengen van een zienswijze. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken tot en met 16 januari 2024 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Voor nadere inlichtingen kunt u, onder vermelding van het kenmerk V-39192 een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven