Besluit instemming ontheffingsverzoek Nijega-1/6/8

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 28 november door Vermilion Energy Netherlands B.V. een verzoek tot ontheffing voor de verplichting tot het indienen van een verwijderingsplan en de verplichting tot het verwijderen van een mijnbouwwerk heeft ingediend voor de mijnbouwlocatie Nijega-1/6/8 gelegen aan de Kilometerwei te Nijega. Deze ontheffing is aangevraagd voor de duur van drie jaar.

Ingevolge artikel 40e, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit kan een ontheffing verleend worden, indien het mijnbouwwerk voldoet aan één of meerdere van de in het artikel genoemde condities. Vermilion heeft aangegeven dat de ontheffing is aangevraagd omdat het mijnbouwwerk in aanmerking komt voor geheel hergebruik als er een nieuwe bovengrondse installatie is geïnstalleerd. De genoemde reden van het ontheffingsverzoek voldoet aan de beschrijving zoals bedoeld in artikel 40e, eerste lid, onder c, Mijnbouwbesluit.

Omdat in het ontheffingsverzoek geconcludeerd wordt dat Vermilion voornemens is om uiterlijk 2024 de installatie aan te vangen heeft de Staatssecretaris gekozen om in te stemmen met een ontheffingstermijn van drie jaar. Vóór 1 januari 2026 dient een verwijderingsplan aangeleverd te worden.

Het besluit is ter inzage op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken voor 3 maart 2023 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer T. Beemster (tel. 070-379 7477) of per e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven