Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 30 november 2023, kenmerk 3724069-1056866-DMO houdende wijziging van de Regeling specifieke uitkering versterking cliëntondersteuning in verband met het wijzigen van de vervaldatum

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 11 van de Regeling specifieke uitkering versterking cliëntondersteuning wordt ’31 december 2023’ vervangen door ’1 december 2026’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.J. Kuipers

TOELICHTING

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Regeling specifieke uitkering versterking cliëntondersteuning (hierna: de Regeling). De Regeling is verlengd tot en met 1 december 2026.

Er is afgeweken van de systematiek van vaste verandermomenten bij regelgeving waardoor deze regeling in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Afwijking is gerechtvaardigd, omdat de Regeling per 31 december 2023 vervalt en dit voorkomen moet worden.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.J. Kuipers

Naar boven