Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 30 november 2023, nr. 2023-0000554449, tot/ wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie 2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3, eerste lid, onderdelen f en m wordt “directie Bedrijfsvoering” vervangen door “directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel”.

B

In artikel 10, derde lid wordt “vaststellen van subsidies en rijksvergoedingen”, vervangen door “vaststellen van subsidies, rijksbijdragen en rijksvergoedingen”.

C

Artikel 10, vijfde lid, komt te luiden:

  • 5. De in het eerste lid genoemde bevoegdheid om overeenkomsten aan te gaan is beperkt tot overeenkomsten met een waarde van ten hoogste € 500.000,- per overeenkomst inclusief btw.

D

Artikel 11, derde lid, komt te luiden:

  • 3. In afwijking van het eerste lid wordt aan het hoofd van de afdeling Budgetbeheer, secretariaat en bedrijfsvoering-SZI volmacht verleend met betrekking tot het aangaan van overeenkomsten met een waarde van ten hoogste € 75.000,- per overeenkomst inclusief btw, voor zover zij verband houden met de verantwoordelijkheden ten behoeve van de directeur-generaal en de directeuren.

E

Artikel 13, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op de bevoegdheden van het hoofd van de afdeling Budgetbeheer, secretariaat en bedrijfsvoering-SZI, voor zover zij verband houden met de verantwoordelijkheden ten behoeve van de eigen afdeling. In afwijking hiervan kan het hoofd van de afdeling Budgetbeheer, secretariaat en bedrijfsvoering-SZI de bevoegdheid tot het aangaan van overeenkomsten met een waarde van ten hoogste € 75.000,- per overeenkomst inclusief btw, voor zover zij verband houden met de verantwoordelijkheden ten behoeve van de directeur-generaal en de directeuren, doorverlenen aan onder hen ressorterende functionarissen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C.A. Herstel Directeur-Generaal Sociale Zekerheid en Integratie

TOELICHTING

De Bestuursraad SZW heeft in april 2023 besloten tot standaardisering en aanscherping van de tekenbevoegdheid binnen SZW. Het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie 2015 wordt hiermee in overeenstemming gebracht. Daarnaast wordt de tekst van artikel 10, derde lid aangepast, zodat bijzondere uitkeringen ook onder deze definitie vallen.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C.A. Herstel Directeur-Generaal Sociale Zekerheid en Integratie

Naar boven